Δρόμος Ειρήνης

Δρόμος Ειρήνης

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε ο επετειακός 20ος δρόμος Ειρήνης στα πλαίσια των σχολικών εκδηλώσεων μνήμης για το Πολυτεχνείο και την επακόλουθη τουρκική εισβολή στην μαρτυρική Κύπρο που συνδιοργανώνουν, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης και το 1ο Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Σύρου.

Κάτω από βροχερό καιρό, η ημέρα μνήμης , όπως ακριβώς έχουμε συνηθίσει αυτή την μέρα πραγματοποιήθηκε ο επετειακός Δρόμος Ειρήνης που επι 20 χρόνια δίνει βροντερό παρών και συμμετέχει σε αυτές τις εκδηλωσεις διαλαλώντας για μία ακόμη φορά το μήνυμα της ΕΙΡΗΝΗΣ.Πίσω απο αυτήν την εκδήλωση μνήμης εκτός απο τα παιδια και τους εκπαιδευτικούς, είναι η Κύπρια γυμνάστρια και Πρωταθλήτρια κ. Σκεύη Λακαταμίτου που αποτελεί την ψυχή της εκδήλωσης όλα αυτά τα χρόνια.

Στο Δρόμο Ειρήνης συμμετείχαν μαθητές των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου ενώ τους δρομείς πλαισίωσαν στο τελευταίο σκέλος της διαδρομής, φοιτητές του Τμήματος Πανεπιστημίου Αιγαίου, σπουδαστές της Ανώτερης Εμπορικής Ναυτικής Σχολής στη Σύρο, καθώς επίσης ο Ολυμπιονίκης της Χειροσφαίρισης Δημήτρης Καφάτος, η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον Ακοντισμό Άννα Βερούλη καιο πρωταθλητής Σκοποβολής Νίκος Μιχαλόπουλος.

Η συνολική απόσταση που κάλυψαν διαδοχικά οι δρομείς μαθητές όλων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου είναι είκοσι χιλιόμετρα, συμβολικός αριθμός, αφού οι σαράντα δρομείς αντιπροσωπεύουν τα χρόνια κατοχής της Κύπρου.

Η εκδήλωση έληξε στην πλατεία Τσιροπινά όπου θα τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του ήρωα Σπύρου Μουστακλή.

Δείτε το βίντεο απο το Cyclades24 WEB TV